Gira el teu dispositiu per visualitzar aquesta web.

Si veieu aquesta pantalla a l'ordinador, proveu de reduir el zoom.

LA TRISTEZA DE LOS OGROS

#LaTristezadelosOgros

LA TRISTEZA DE LOS OGROS

text i direcció FABRICE MURGIA
adaptació BORJA ORTIZ DE GONDRA

Gràcia
7 A 25/02
Temporada 2017 - 2018

De la història real de Bastian Bosse i de Natascha KampuschFabrice Murgia n'elabora un conte negre per a adolescents. L'espectacle original va ser el 2013 al festival Temporada Alta. Ara arriba al Lliure madurat, multipremiat i amb actors d'aquí. Un adéu a la infantesa.

Premi del Públic i Premi Télérama del Festival Impatience 2010 - Odéon-Théàtre de l'Europe.

 

Fitxa artística

intèrprets Olivia Delcán / Andrea de San Juan / Nacho Sánchez

escenografia Françoise Léfèbvre / vestuari Marie-Hélène Balau / il·luminació Manu Savini / so Maxime Glaude / vídeo Jean-François Ravagnan

ajudant de direcció Diego Garrido i Ana Rodríguez / cap tècnic Giacinto Caponio i Joan Lavandeira / producció executiva Nadia Corral

coproducció    Teatre LliureThéâtre National de Wallonie-Bruxelles i Teatros del Canal / ARTARA
a partir de la producció original del Théâtre National en coproducció amb el Festival de Liège Théâtre & Publics

El text de Le chagrin des ogres ha estat publicat per Éditions Hayez dins de la col·lecció “Hayez et Lansman”

Dades útils

espectacle en castellà
durada 1h. 10' sense pausa

recomanat a partir de 14 anys

ATENCIÓ: aquest espectacle utilitza llums estroboscòpics

10/02 col·loqui amb la companyia després de la funció
emissió EN DIRECTE! a partir de les 20:30h. aprox.

17/02 Àgora Lliure - UPF - La innocència perduda
xerrada amb Carme Tierz, directora del Festival RBLS Teatre Jove, Beatriz Liebe, membre de Butaka Teatre Jove, i Rocío Manzano, membre de Nus Teatre

espectacle recomanat pel Servei Educatiu del Teatre Lliure

més espectacles del mapa EN CONVIVÈNCIA


seguiu  #LaTristezadelosOgros al twitter / @FabriceMurgia / @TheatreNational / @TeatrosCanal
http://artara.be / www.theatrenational.be / http://www.teatroscanal.com

Programa de mà

 
Calendari i horaris
Preus
tarifa A
Preu a partir de la data d’estrena
26'50 €
Preu per compra avançada
(abans de la data estrena)
24 €
Amb descompte *
(excepte el dia de l’espectador)
22'50 €
Dia de l’espectador:
dimarts, dimecres i dissabte tarda
20 €
Tarifa Plana Abonament Espectador
(per a entredes fora d'abonament)
16'50 €
Carnet Jove i menors 30 anys
13'50 €
Tarifa última fila
(en determinades funcions)
13'50 €
Grups a partir 15 persones: 20% descompte
(excepte dia de l'espectador)
21 €

* descomptes: (excepte els dies de l’espectador)

15%
Pensionistes amb targeta rosa, aturats, persones amb discapacitat, famílies nombroses i monoparentals, abonats al TNC i Mercat de les Flors, TR3SC, Biblioteques i Teatres comarcals. Per als subscriptors de La Vanguardia, el descompte només és efectiu a taquilla.

20%
Grups a partir de 15 persones.
informació i reserves: 932 289 747 / 932 892 770
info@teatrelliure.com

La premsa ha dit

Autor 
Jordi Bordes
Cos de la crítica 

El treball interpretatiu és minuciós. Amb un joc de càmera i vídeo en directe que el fa suggerent. Perquè els dos menors viuen en un set de gravació a la vista. La càmera (que mouen ells mateixos) permet veure plànols que es projecten al mur que els aïlla, aparentment. Certament, el jove Bosse és molt més insegur que el que va construir Mar Ulldemolins a 20 de novembre, de Lars Norén, que partia de les mateixes anotacions que Murgia. Aquest juga amb el codi del malson, per variar les situacions. Així, Kampusch viu aquest segrest,com si fos una noia en coma durant anys. Fins que escapa. I creix. La por és que l'infant negui el jove. I que l'adult oblidi l'adolescent. Murgia s'hi resisteix. Convida a què tothom ensenyi a conviure els diversos "jo" de cada edat.
A Brussel·les, la producció original l'han vista molts instituts. Certament,és molt apropiada per a la gent de batxillerat. Però també és molt necessari que els adults ens atrevim a mirar-nos en aquest mirall, ens descobrim com a infants vulnerables que volem definir-nos davant de la societat. Una relació que s'ha d'edificar amb la intel·ligència (a través de l'humor negre com a antídot a la sobreprotecció dels fills).

Autor 
Miguel Gabaldón
Cos de la crítica 

Un conte fred i cruel, una reflexió amb moments (molts) que esgarrifen. Un relat fascinant, hipnòtic, en el qual s'utilitzen els recursos de manera magistral per submergir-nos en un univers de neguit constant. (···) Un potentíssim malson escènic, en el qual no falta la ironia i fins i tot el riure en alguns moments.

Autor 
Hugo Álvarez
Cos de la crítica 

Dalt d’un escenari en penombra transita una presència inquietant, que sembla sortida d'un film de Tim Burton. (···) El més interessant de la proposta de Murgia, pel que fa al text, són sens dubte les imatges poètiques que crea (···) a través de l'univers de la rondalla, i que porten l'espectador a les reflexions més terribles. (···) Artista integral, Murgia dota a la seva proposta –en la qual la part tècnica i visual s’agermana amb el text per crear un tot indivisible‒ d'un atractiu visual fora de cap dubte. (···) L'espectacle és alhora inquietant i bonic de veure, i el joc de les projeccions (···) genera un efecte molt suggeridor, que submergeix tot l'espectacle en una atmosfera de malson alhora gòtic i contemporani, si és que aquesta contradicció és possible. La il·luminació és realment superba. (···) Una proposta escènica de factura formal i visual impecable, que els actors, unes peces d’aquest tot que planteja Murgia, defensen amb convicció.

Autor 
Patricia Moreno
Cos de la crítica 

La tristeza de los ogros no és de digestió fàcil, però ningú va dir que fos; el que sí que us dic és que aquest tast sinistre val la pena. (···) El repartiment, format per Nacho Sánchez, Olivia Delcán i Andrea de San Juan, barreja un gran treball interpretatiu –excel·lents tots tres en els seus papers respectius– amb l'ús de les tecnologies. Una combinació que dona per resultat un muntatge que mescla somnis i realitat sense deixar indiferent ningú. (···) Tots els recursos s'utilitzen de manera magistral durant els setanta minuts que dura l'espectacle.

Cos de la crítica 

Le chagrin des ogres, de Fabrice Murgia, es capbussa en les ombres de la adolescència amb una escriptura escènica audaç, inquietant (···) Vídeo en directe, sons i llums barregen l'oníric i la realitat: no hi ha res d’atzarós ni gratuït. Una manera de tornar palpable el malson d'una doble deriva, sense resposta, sense moral, amb uns actors que us faran un nus a l’estómac.
Michèle Friche (Le Vif)

Espectacle magnífic de Fabrice Murgia. Mirall d'una generació col·lapsada d'imatges. La il·luminació, el so i les seqüències filmades formen part directament de l'escriptura (···) L'obra rebutja tot realisme per apropar-se millor a la veritat.
Jean-Marie Wynants (Le Soir)

Un espectacle que tots rebem a cor obert.
Julie Lemaire (Rue du Théâtre)

Una obra alhora realista i onírica en què les aberracions criminals d'una minoria revelen un malestar social latent.
WilliamPetty (Brussel deze week)

Le chagrin des ogres ens planta davant del desconcert absolut de joves que ningú veu ni escolta. En un subtil equilibri entre la realitat i la ficció, jugant amb els codis del teatre i la representació, Fabrice Murgia crea una faula terrible en la qual l'imaginari dels protagonistes pren vida a l'escenari. Sense judicis ni moralina.
Jean-Marie Wynants (Le Soir)

...I vam entrar misteriosament en els fràgils regnes de la infantesa, que pocs artistes saben trobar.
Fabienne Pascaud (Télérama)

Fabrice Murgia, en la seva òpera prima, ofereix un objecte teatral que té la puresa i la duresa d'un diamant, i la poesia i l’evidència (la intensitat, també) d'un conte dels germans Grimm.
Jean Grapin (Webthea.com)

Le chagrin des ogres deixa estupefactes els espectadors amb un enfocament de l'adolescència radicalment violent, desesperat, en què els nens semblen ‒davant tota possibilitat de vida‒ empresonats en la desesperança, la solitud i en una ràbia sense límit. (···) La mirada del director és de les més fosques, i el pitjor és saber que és, malgrat tot, molt lúcida.
Joëlle Gayot (France Culture)

És un espectacle molt fort, les paraules i imatges continuen ressonant quan les pantalles s’han apagat, aconseguint el seu objectiu.
(La Provence)

Un conte dels temps moderns, literalment terrorífic (···) Còlera pura i desig radical de rebel·lió.
(Dernières Nouvelles d’Alsace)

El public opina

- Fran Campos Guerrero @Fran87bcn - 18 Feb
Viendo #LaTristezadeLosOgros en @teatrelliure con la bonita @OliviaDelcan !! 🎉🎉❤️❤️
- Jon Echeverria @jonecheve - 18 Feb
Mi ranking teatral de comienzo de año: #MountOlympus #LaTristezadelosOgros #ElPublico #DeadTown
- Marypili @marypili - 18 Feb
#latristezadelosogros empezando a situarnos. Tenemos que escucharnos más. Nos hacemos mayores.… https://t.co/XNhRjr6Dcd
- RosRa @Postveritatum - 17 Feb
Sense paraules. He sortit en shock. Sense alè des del principi al final. La tristesa i la terrible solitud de tots… https://t.co/8JOhQ0mBoU
- Teatre Lliure @teatrelliure - 17 Feb
Àgora Lliure UPF al voltant de #LaTristezadelosOgros al bar del Lliure de Gràcia. https://t.co/eW2poIvfpp
- Teatre Barcelona @BarcelonaTeatre - 17 Feb
📢 Recomanació 📢 @IvanFMula ens parlar de #LaTristezadelosOgros al @TeatreLliure: 'El conte de l’horror adolescent'… https://t.co/FDNF5w3Rlg
- Anem de Tarda @anemdetarda - 16 Feb
🔊 Reflexions sobre l'obra #LaTristezaDeLosOgros (@teatrelliure) amb @OliviaDelcan, Andrea de San Juan i Nacho Sánch… https://t.co/ZPlIF43gja
- Jaume Martín Jordana @JaumeMartn - 16 Feb
@teatrelliure #LaTristezaDeLosOgros satisfacció de veure com pujen les noves generacions. Fa pensar i fa sentir. Magnífica
- Jaume Martín Jordana @JaumeMartn - 16 Feb
@ teatre lliure #LaTristezaDeLosOgros una autèntica experiència teatral amb unes actuacions extraordinàries i una p… https://t.co/jnJsNtsdCz
- Lluïsa Guàrdia @LluisaGuardia - 15 Feb
#LaTristezaDeLosOgros ens sorprèn amb una impactant i pertorbadora posada en escena. Molt recomanable @teatrelliurehttps://t.co/ioWHtG8vvK
- Ràdio Sabadell 94.6 @RadioSabadell - 15 Feb
🔴#AlMatí☀️Arriben #ElsCulturetes amb moltes propostes per aquest cap de setmana. Entre elles trobem… https://t.co/dieCfXGL8g
- novaveu @somnovaveu - 15 Feb
👂"Para hablar de pesadillas basta con abrir el periódico"📰. Així de contundent és en @RaulColuche parlant de… https://t.co/nGZCjjmfdM
- Mireia Macià @MireiaMacia - 15 Feb
Malson, neguit, adolescència, mort de la infantesa...i Lennon. M'ha agradat molt la #LaTristezaDeLosOgros al… https://t.co/EzKET71p2O
- Teatre Barcelona @BarcelonaTeatre - 14 Feb
Encara no has vist #LaTristezadelosOgros al @TeatreLliure? Et donem alguns motius per tal que t'apropis a veure aqu… https://t.co/AO0JAFMprA
- Laia Foguet @laiafoguets - 14 Feb
#LaTristezaDeLosOgros té una elegantíssima posada en escena, acompanyada d'un text senzill però molt rodó amb tres… https://t.co/y8Q8wYgHsq
- Piulenc ★🏳️‍🌈 @Piulenc - 13 Feb
Doncs a mi, #LaTristezadelosOgros al @teatrelliure m'ha atrapat des de l'inici. Agafat de la mà gòtica de la nena-m… https://t.co/nqqQkLYdJw
- Ricard Pérez @Ricardejoc - 13 Feb
- ester bosch @eboschb - 13 Feb
Aquest mes estem al costat fosc del teatre... si fa uns díes va ser #Blasted al TNC, avui seguim al Lliure de Gràci… https://t.co/19yth2lVsP
- teatrecatalunya @teatrecatalunya - 13 Feb
#LaTristezadelosOgros del #TeatreLliure ens presenta 2 històries dures,amb original escenografia i posada en escena… https://t.co/IH2nTfqrYt
- Antzerkian @Antzerkian - 12 Feb
- Garay TALENT @GarayTalent - 12 Feb
Hasta el 25 de febrero va a estar nuestro representado #NachoSánchez en el @teatrelliure con #LaTristezaDeLosOgroshttps://t.co/5dnXeMauYU
- Temps d'espectacle @tempsespectacle - 12 Feb
#LaTristezaDeLosOgros al @teatrelliure de Gràcia, fins el 25 de febrer. Entrevista a Borja Ortiz de Gondra, que ha… https://t.co/DsIKV8l9yO
- Lluïsa Guàrdia @LluisaGuardia - 11 Feb
Confirmat! #LaTristezadelosOgros ės tot el que esperava i més. Un muntatge intens i hipnòtic que et deixarà clavat… https://t.co/K6z1b6VjG1
- Eduardo Bayo @ebayoc - 11 Feb
He usado Shazam para descubrir Oh My Love, de John Lennon https://t.co/jlclupfOYa #Latristezadelosogros
- Lluïsa Guàrdia @LluisaGuardia - 11 Feb
A punt de veure una interessant proposta del @teatrelliure de Gràcia. Potser m'equivoco però diria que… https://t.co/vpBFgWQNZk
- Christian Bonamusa @cbonamus - 11 Feb
Angoixant, incomodíssima #LaTristezaDeLosOgros. La calefacció a tope no ajuda, @teatrelliure
- Antzerkian @Antzerkian - 10 Feb
Estupenda iniciativa del @teatrelliure hoy 10/02 a partir de las 20.30h Coloquio #LaTristezaDeLosOgros https://t.co/a9cWlUVeye vía @YouTube
- Teatre Lliure @teatrelliure - 10 Feb
Per problemes tècnics no podrem retransmetre el col·loqui de #Latristezadelosogros. A partir de demà ja estarà disp… https://t.co/MurV26UtLr
- Teatre Lliure @teatrelliure - 10 Feb
Avui després de la funció col·loqui de #Latristezadelosogros. Amb la companyia i @xgraset. EN DIRECTE! a través del… https://t.co/ZXnuUHKNdj
- JOCHELE @jochele24 - 09 Feb
Impresionado con la puesta en escena y el espacio sonoro de #LaTristezaDeLosOgros Un cuento negro sobre miedos e i… https://t.co/2GFijl0A0B
- Anchen 🎗 @Lilianchen73 - 09 Feb
#LaTristezaDeLosOgros @teatrelliure Gran descobriment tant d'obra com d'actors!!Moltes felicitats!!M'heu deixat boc… https://t.co/tGrLPpbuyd
- Cristina Martinez @akavai78 - 09 Feb
L'any 2013 varem veure "Le Chagrin des Orges" a @temporadaalta i ens ha fet gràcia repetir experiència amb aquesta… https://t.co/MSSVyzkuTS
- victoria oliveros @VictoriOliveros - 09 Feb
#LaTristezaDeLosOgros @FabriceMurgia @teatrelliure text ple d ràbia escrit x un adolescent genial. Un conte cruel s… https://t.co/bUzccJj4cL
- Pilar Ortega @OrtegaBargue - 09 Feb
Sus nombres se han olvidado, pero hace 12 años los adolescentes protagonistas de #LaTristezadelosOgros, Bastian Bos… https://t.co/dzGTPEfLjZ
- santi suso ribera @susombo - 09 Feb
Sortir sacsejat i seguir-hi hores després, x 1 conte suposadament x adolescents... intensitat creixent amb un clíma… https://t.co/yAsOE6LbDQ
- Iván F. Mula @ivanfmula - 09 Feb
#LaTristezaDeLosOgros es un cuento cruel sobre el dolor que subyace en la realidad de muchos jóvenes y que, a veces… https://t.co/yDJyIyoprZ
- emphasis @emphasis013 - 09 Feb
directament fan d’aquesta posada en escena de #LaTristezaDeLosOgros al @teatrelliure … corrin que és un malson https://t.co/KittXtgfa8

Vertical Tabs

Galería d'imatges

Vídeos

teaser de l'espectacle
col·loqui
roda de premsa
teaser de l'espectacle
col·loqui
roda de premsa

Dossier (PDF)

col·laboradors de La Kompanyia Lliure

mitjans patrocinadors

entitat concertada amb

Custom Search 2